Șocant dar adevărat. O femeie declarată moartă de aproape 10 ani se bate cu pumnii în piept pentru a dovedi că trăiește. June Ashimola a fost declarată moartă în 2019. Aparent fără să fi lăsat un testament asupra averii sale de 350.000 de lire sterline.
Averea sa a fost acordată lui Ruth Samuel pentru Bakare Lasisi. Adică un bărbat care se presupunea că s-ar fi căsătorit cu June Ashimola în 1993, potrivit Mirror.
CITEȘTE ȘI. Amenzile rutiere ajung prin poștă la șoferi. Dacă nu sunt achitate la termen, intervine executorul judecătoresc!
Totuși, au apărut îndoieli cu privire la detaliile certificatului de deces al doamnei June Ashimola, după ce aceasta ar fi fost văzută în viață, în țara sa natală, Nigeria. Ruth Samuel și Bakare Lasisi au respins aceste zvonuri, susținând că femeia în cauză era o necunoscută care „se dădea drept” June Ashimola.
CITEȘTE ȘI: Duster 2 își face apariția. Nu în Romania, dar la frații noștri din Republica Moldova! Prețul mașinii cu toate dotările, este de top!
Cu toate acestea, afirmațiile lor au fost puse sub semnul întrebării atunci când dovezile conform cărora June Ashimola era în viață au fost prezentate în fața Înaltei Curți – chiar de către femeia „moartă”.
CITEȘTE ȘI: Regatul Unit schimbă regulile de intrare sau tranzitare. Au impus o taxă pentru cei care vor să intre în țară
Judecătorul John Linwood de la Înalta Curte a remarcat sec că acest caz a fost „o cerere de succesiune neobișnuită, în sensul că „decedata” s-a prezentat la tribunal și a susținut că moartea i-a fost înscenată.”
Șocant dar adevărat. O femeie declarată moartă de aproape 10 ani se bate cu pumnii în piept pentru a dovedi că trăiește
El a adăugat că certificatul de deces al doamnei Ashimola nu a putut fi confirmat ca fiind autentic „la standardul necesar, deoarece a fost prezentată doar o copie. Proveniența era necunoscută. Nu exista nicio dovadă în fața mea că era un document autentic care atesta un eveniment real.”
De asemenea, au existat întrebări legate de martorul-cheie, relatează The Times. Doamna Ashimola, în vârstă de 55 de ani, nu a putut participa personal la proces din cauza restricțiilor privind viza, ceea ce a făcut ca unele aspecte ale mărturiei sale să fie „nesatisfăcătoare”.
CITEȘTE ȘI: Inteligența artificială le-a ghicit numerele la loto. Trei studenți au dat lovitura vieții apelând la acest serviciu, nu la intuiția lor
Cu toate acestea, judecătorul a declarat că, în ansamblu, părea probabil că femeia era cine spunea că este – ea și-a prezentat pașaportul nigerian, expirat recent, ca parte a mărturiei video.
O anchetă a descoperit că cererea frauduloasă de succesiune avea legătură cu un bărbat pe nume Tony Ashikodi, care fusese închis timp de trei ani în 1996 pentru obținerea de bunuri prin înșelăciune. Judecătorul a afirmat că era clar că Tony Ashikodi a fost cel care a „orchestrat” cererea falsă.
CITEȘTE ȘI. Topul celor mai bune locuri de trăit din lume. Care sunt primele 10 locații ideale pentru investiții și trai
În hotărârea sa, judecătorul a adăugat că doamna Ashimola nu fusese niciodată căsătorită cu Lasisi și că certificatul de căsătorie era „un document fraudulos”. De asemenea, a menționat că nu era clar dacă Lasisi exista cu adevărat, precizând că, chiar dacă era o persoană reală, era puțin probabil să fi știut că identitatea sa era folosită.
CITEȘTE ȘI. 4 din 10 femei din Europa s-au gândit să își deschidă propria afacere. Cele mai axate pe bănet sunt din Portugalia și Grecia
La încheierea procesului, instanța a fost informată că disputa a generat costuri juridice „disproporționate” de peste 150.000 de lire sterline, sumă care ar putea depăși valoarea rămasă din averea femeii „moarte”.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.