Punga cu pungi, sau obiceiul românilor de pe vremea lui Ceaușescu! Iată care sunt repercusiunile asupra sănătății! Experții în siguranța alimentară avertizează asupra riscurilor utilizării repetate a pungilor de plastic subțiri din supermarketuri. Deși mulți consumatori le reutilizează pentru a economisi bani, este o greșeală care ar putea dăuna sănătății.
Românii sunt cunoscuți pentru obiceiul de a păstra diverse pungi într-o sacoșă specială aflată într-un sertar din bucătărie.
Punga cu pungi, sau obiceiul românilor de pe vremea lui Ceaușescu! Iată care sunt repercursiunile asupra sănătății!
Mulți dintre aceștia aleg să folosească aceste pungi pentru cumpărături. Totuși, experții susțin că acest obiecei poate avea efecte negative. Cercetătorii în siguranța alimentară explică de ce pungile de plastic subțiri nu trebuie utilizate de mai multe ori.
Sandra Eskin, director executiv la Stop Foodborne Illness, subliniază că nu toate pungile sunt potrivite pentru reutilizare. Aceasta recomandă ca pungile care au fost folosite pentru produse precum carne crudă, pește, carne de pasăre, lactate sau ouă să fie aruncate, deoarece reutilizarea lor pot afecta sănătatea.
CITEȘTE ȘI. Și-a omorât fratele! Motivul este unul banal! Agresorul este acum în arest!
„Totul ține de ce ai pus anterior în aceste pungi și dacă au fost spălate și uscate bine. Dacă punga a fost folosită pentru a depozita carne crudă, pește, ouă sau lactate, bacteriile pot rămâne, chiar și după spălarea pungilor”, a susținut Sandra Eskin, potrivit msn.com.
Cu toate acestea, pungile care au fost folosite pentru alimente uscate sunt sigure, dacă au fost curățate corespunzător.
CITEȘTE ȘI: Reduceri de personal la instituțiile de stat. Câte posturi au fost desființate. Iată județele unde s-a trecut la concedieri!
În această categorie se încadrează și sacoșele în care au fost produse precum pâinea, biscuiții sau covrigeii. Totuși, reutilizarea pungilor de plastic subțiri este recomandată doar atunci când materialul este de calitate superioară.
Un cunoscut om de știință în domeniul alimentar a precizat că pungile de plastic subțiri din polietilenă pot dezvolta fisuri minuscule în care bacteriile se pot acumula rapid.
Superliga, play-out: Gloria Buzău pierde în fața Oțelului Galați, scor 0-2
Astfel, acesta a recomandat ca aceste pungi să nu fie reutilizate de mai multe ori, chiar dacă au fost folosite pentru alimente uscate. Sursa: evz.ro.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.