Produsul controversat de la Kaufland. Costă doar 0,22 lei și e la mare căutare în rândul clienților. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC) a atras atenția asupra unei situații care subliniază practici comerciale ce ar putea afecta atât consumatorii, cât și producătorii locali.
CITEȘTE ȘI. Minorii au început să aplice propria LEGE. E halucinant ce corecții își aplică între ei
Un plic de maioneză de 50 de grame, comercializat sub brandul românesc Olympia, a ajuns să se vândă cu doar 0,22 lei (22 de bani) în supermarketul Kaufland. Asta după o reducere spectaculoasă de 89%. Reducerea masivă ridică semne de întrebare privind adaosurile comerciale aplicate de retaileri asupra produselor românești. Adică ceea ce generează un dezechilibru semnificativ între prețul de achiziție și cel final al produsului.
Precizare Kaufland: „În conformitate cu angajamentul nostru de a proteja mediul și de a reduce risipa alimentară, am luat măsuri pentru a impulsiona achiziționarea și consumarea produsului menționat înainte de data expirării.
CITEȘTE ȘI. Șef de Șecție de Poliție săltat de mascați din pat. Organiza bairamuri la el acasă unde se consuma stupefiante
Începând cu data de 05.03.2025, am aplicat reduceri succesive pentru acest produs, astfel încât clienții noștri să îl poată cumpăra și consuma în timp util.
Această acțiune face parte din procedurile noastre interne de prevenire a risipei alimentare, care includ vânzarea accelerată a produselor care se apropie de data expirării. În acest fel, produsele pot ajunge până la prețul minim de 0,01 lei. Scopul nostru este de a reduce cu 50% risipa alimentară din magazine până în anul 2030, comparativ cu nivelul din 2019.”
CITEȘTE ȘI. Dorian sau Hatz Jhonule, a trecut la alt nivel. Ce a făcut influencerul acum? Dorian e cel mai iubit!
Potrivit APC, această reducere, ce reprezintă un adaos comercial practicat de rețelele de magazine, este doar un exemplu clar al modului în care marii retaileri aplică adaosuri comerciale foarte mari, în special produselor provenite de la firmele locale. Deși prețul final este extrem de redus, ce ar putea părea o ofertă avantajoasă pentru consumatori, acest lucru subliniază realitatea complexă a relațiilor comerciale dintre retaileri și producătorii români. Astfel de practici pot duce la o presiune financiară asupra producătorilor locali, care se văd obligați să facă față unor adaosuri comerciale disproporționate.
În România s-au înmulțit școlile în care se învață limba coreeană și restaurantele cu specific. Concert k-pop cu TrendZ
„Asta da reducere! Spune multe despre adaosul comercial practicat în marile lanțuri de magazine! Mişcarea consumatoristă susţine Proiectul de Ordin privind informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la adaosul comercial aplicat produselor comercializate în raport cu preţul de achiziţie, iniţiat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi aflat în consultare publică pe site-ul autorităţii până la data de 28 martie 2025.”, este mesajul transmis de ANPC pe pagina lor oficială de socializare, citat de Gandul. Continuarea o găsiți AICI.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.