Nebunieeeee. S-au deschis Târgurile de Paște în toată România. Mii de oameni au dat startul weekend-ului la târgurile de Paște, care s-au deschis în toată țara. În căutarea iepurașului, mulți vizitatori au ajuns în Craiova, Timișoara sau Sibiu.
La târgul din Craiova, au fost fermecați de decorurile parcă desprinse din povești.
Muzica de orchestră, jocurile de lumini și gondolele de pe lac i-au făcut pe cei prezenți la târgul din Craiova să se simtă ca într-un basm. Asta după ce, în timpul zilei, cei mici s-au distrat alături de păpușile gigantice.
Vacanța de Paște 2025. Când începe și cât durează vacanța de primăvară a elevilor
Geo Dinescu, director Teatrul Colibri Craiova: „Pe lângă păpușile deja celebre, vom avea concerte, ateliere și multe alte surprize.”
La tot pasul se află căsuțe decorate cu…

Gabi Rizea, artist: „7 mii de fructe, fiecare e făcută în parte manual, sculptată, vopsită, lăcuită, prinsă pe căsuțe.”
Vizitatoare: „Chiar admiram munca depusă la toate căsuțele și tot ce se întâmplă aici.”
Vizitatoare: „Este foarte frumos, este chiar deosebit, un lucru pe care merită să îl vezi.”

Târgurile atrag turiști din toată țara
Nu-i de mirare astfel că mulți oaspeți și-au rezervat din timp cazări.
Marius Bănică, președinte Asociația HORECA Oltenia: „Gradul de ocupare în timpul săptămânii este undeva la 70 la sută. Spre weekend mergem până spre sută la sută, până undeva în jurul lunii mai.”
Zona de agrement și căsuțele se vor închide în fiecare seară la ora 22, însă parcul va putea fi vizitat până la miezul nopții.
CITEȘTE ȘI. Roadele munților Făgăraș ajung în borcanele a 40 de producători locali. Deliciile cu toate gusturile umane sunt la mare căutare în toată România
Deschis în urmă cu 3 săptămâni, și târgul de Paște din Timișoara atrage vizitatori. Oamenii sunt atrași de podoabele uriașe făcute din flori naturale în culori pastelate. Există și un loc special amenajat pentru copii, cu figurine decorate tot cu flori.
Student francez: „E foarte frumos. Noi suntem din Franța, nu avem așa ceva.”
Studentă franceză: „Poți simți suflul primăvăratic, e plin de bucurie.”
CITEȘTE ȘI. Mânăstirea din România transformată într-un colț de Rai de o plantă senzațională care are și proprietăți vindecătoare
Și Sibiul dă semne că sărbătoarea e tot mai aproape. Ieri, în prima zi a târgului, oamenii au participat la ateliere de făcut ciocolată, au cumpărat produse artizanale, au jucat mini golf și au admirat animalele din țarcuri.
Cele mai multe târguri se închid imediat după Paște – cu excepția celui de la Craiova, care va ține până pe 1 mai.
Ediţia Târgului de Paşte din 2025 va avea loc în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului Sibiu, în perioada 11-22 aprilie, când vizitatorii se pot bucura de produse artizanale, delicii culinare şi activităţi interactive, a anunţat luni, organizatorul, printr-un comunicat de presă.
„Târgul va reuni meşteşugari talentaţi şi artizani locali, oferind vizitatorilor o selecţie impresionantă de obiecte handmade, printre care aranjamente naturale de Paşte şi flori de pânză, lumânări pictate manual, tablouri cu păpuşi din macrame, produse din lavandă, ceramică tradiţională şi obiecte sculptate în lemn, alături de îmbrăcăminte accesorizată. (…)
Un punct de atracţie va fi Vitrina stupului, un stand cu produse apicole, unde vizitatorii vor putea studia interiorul unui stup şi pot observa activitatea din jurul reginei şi albinelor lucrătoare, descoperind astfel complexitatea vieţii într-un stup”.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.