Modificare importantă a Codului Rutier! Ce urmează să se schimbe, va deveni OBLIGATORIE pentru șoferi! Codul Rutier 2025 se modifică astfel încât să se asigure fluidizarea traficului. Ce este „Regula fermoarului”, ce va deveni obligatorie pentru şoferi.
Parlamentarii doresc să introducă o nouă obligativitate pentru şoferi în Codul Rutier 2025. O manevră în trafic, care în prezent este opțională, ar putea deveni lege.
Actul normativ a fost depus la Senat și urmează să intre în dezbatere spre aprobare.
Modificare importantă a Codului Rutier! Ce urmează să se schimbe, va deveni OBLIGATORIE pentru șoferi!
Conform unui proiect legislativ de modificare a Codului Rutier, „Regula fermoarului” ar urma să devină obligatorie. Această manevră are drept scop fluidizarea traficului rutier în zonele în care drumul se îngustează din cauza apariției unui obstacol.
Scumpiri majore la tarabe din cauză că fermierii cultivă suprafeţe tot mai mici, dar Guvernul îndrăzneşte să anunţe că România va ajunge să nu mai importe nimic
Legea care ține de conducerea defensivă este deja implementată în legislațiile mai multor state europene și funcționează cu succes din Germania, Austria, Elveția, Olanda și Slovacia.
„Atunci când circulația pe una dintre benzile unui drum cu mai multe benzi este blocată din cauza unui obstacol, a îngustării drumului sau din alte motive, conducătorii auto de pe banda adiacentă sunt obligați să permită, alternativ, vehiculelor de pe banda afectată să se încadreze pe banda adiacentă”, propune proiectul de modificare a Codului Rutier.
CITEȘTE ȘI: ”Prafuri pentru mama-mare”! Mai multe instituții publice au fost destinatarii unor colete suspecte
Proiectul de lege include şi amenzi pentru şoferii care vor încălca „Regula fermoarului”. Obligativitatea aplicării acestei manevre ar putea ajuta la prevenirea accidentelor și la asigurarea unei circulații mai fluente în zonele de îngustare a benzilor.
Prin urmare, şoferii care nu vor respecta regula și vor încălca obligația de a intra alternativ pe banda liberă, vor fi sancționați cu amenzi din clasa I de sancțiuni (până la 607,5 de lei).
Vremea se răcește drastic începând cu noaptea aceasta. Directoarea ANM: Ploile se extind și se vor transforma în lapoviță și ninsori
De asemenea, Parlamentarii propun introducerea în Codul Rutier a unor reglementări privind parcările publice și private, în prezent dispersate în mai multe acte normative.
CITEȘTE ȘI: Orașele unde mașinile se mută singure. Fenomenul bizar care a speriat mulți șoferi. Ce se întâmplă de fapt?
În aceste circumstanțe, un anumit loc de parcare public sau privat (un spațiu specific amenajat și marcat pentru acest scop) este permis să fie folosit prin lăsarea autovehiculului nesupravegheat, pentru un timp mai îndelungat. Sursa: bugetul.ro.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.