Milioane de euro investite într-o secție pentru nou-născuți! Condiții moderne de tratament realizate în timp record! Într-un interval de timp record, doar 9 luni, și cu eforturi conjugate, Organizația Salvați Copiii România a reușit să finalizeze lucrările ample de reabilitare pentru secții vitale. Secția de Terapie Intensivă, Blocul Operator și Secția Obstetrică-Ginecologie 4 din cadrul Maternității Polizu.
Milioane de euro investite într-o secție pentru nou-născuți! Condiții moderne de tratament realizate în timp record!
Cele mai complexe intervenții au avut loc în Blocul Operator, Secția ATI și spațiile adiacente, zone care nu au mai fost renovate complet de mai bine de 40 de ani.
În cadrul investiției totale de peste 3.600.000 de euro, a fost achiziționat inclusiv un generator electric cu o capacitate de 630 kVA. Ce poate susține întreaga activitate a spitalului în caz de avarie electrică, precum și aparatură medicală de ultimă generație.
„Această intervenție majoră înseamnă condiții moderne de tratament, siguranță pentru paciente și personal medical. Precum și un real progres în lupta împotriva mortalității materne și infantile. Proiectul reflectă un angajament colectiv al Organizației Salvați Copiii. Al companiilor partenere, al donatorilor individuali și al comunității.”, a explicat Gabriela Alexandrescu Președinte Executiv Salvați Copiii România.
CITEȘTE ȘI. Incendiu devastator. Trei case au ars ca o torță. S-au făcut scrum!
Proiectul de modernizare a inclus înlocuirea instalațiilor electrice, termice și sanitare, a celor de gaze medicale. Precum și a sistemelor de ventilație și climatizare, pentru a asigura un mediu steril adecvat intervențiilor chirurgicale de înaltă complexitate. Modernizarea sălilor de operație și înlocuirea echipamentelor medicale cu unele de ultimă generație.
Pentru a garanta siguranța pacientelor, înainte de relocarea activității, au fost necesare lucrări de revizie în sala de operații din cadrul Centrului de Excelență al Maternității Polizu. Relocarea Unității de Transfuzii Sanguine, care să permită desfășurarea intervențiilor chirurgicale în condiții optime pe perioada lucrărilor de renovare și modernizare.
CITEȘTE ȘI. Doliu. A murit un om cu o inimă uriașă și o credință neclintită în puterea binelui
Blocul Operator și secția ATI nu au mai beneficiat de lucrări de modernizare complexe și complete de peste patru decenii. Au fost necesare intervenții suplimentare față de planul inițial. Pentru a asigura conformitatea cu normele în vigoare și respectarea cerințelor legale, au fost organizate consultări cu specialiști din domeniu, inclusiv arhitecți, ingineri și proiectanți.
„În rolul său ca cea mai importantă unitate de îngrijire neonatală din România, Maternitatea Polizu este unul dintre reperele care se confruntă cu provocări semnificative. Cu lipsa unor îmbunătățiri substanțiale ale infrastructurii în ultimii 40 de ani. Cu toate acestea, în fiecare zi, în blocul operator al Maternității Polizu se dă sau se redă o viață.
Prin donația noastră, sperăm că am reușit să oferim nu doar fonduri. Speranță pentru copiii care au nevoie de un start mai bun în viață. Liniște pentru părinții care au nevoie să îi știe în siguranță. Mulțumim echipei Salvați Copiii pentru ca s-a îmbarcat în acest proiect curajos și l-a dus la bun sfârșit pentru binele copiilor si mamelor din România! ”, a spus Maria Mihai, Director de Comunicare și CSR Lidl România.
Revizia Sălii de operație din cadrul Centrului de excelență din Maternitatea Polizu
Pe toată perioada implementării proiectului de renovare extinsă a Blocului Operator și ATI, activitatea din cadrul acestora s-a desfășurat în sala de operații din cadrul Centrului de Excelență al Maternității Polizu. S-au efectuat doar mici intervenții, precum histeroscopii, electrorezecții cu ansa diatermică, chiuretaje biopsice, puncții mamare etc.
CITEȘTE ȘI. Tragedie îngrozitoare într-o spălătorie auto. Totul a fost fatal. O familie strivită pe loc!
Cazurile obstetricale și ginecologice cu patologie complexă, precum și cele cu potențial de agravare au fost redirecționate către alte unități sanitare.
Aceste lucrări au inclus reparația sistemului modular de compartimentare a sălii de operație. Verificarea tehnică periodică a lămpii scialitice cu două brațe Trilux. Verificarea funcționalității ușii automate SHD, a mesei de operație, precum și înlocuirea filtrelor necesare ventilației.
Renovarea și modernizarea secției OG4
Anual, în secția Obstetrică-Ginecologie IV (Septica) sunt tratate peste 2.200 de paciente. Dintre care aproximativ 660 sunt transferate din alte secții ale spitalului. Iar aproape o treime provin din mediul rural.
CITEȘTE ȘI: ADIO. Se închide cel mai mare supermarket. Toți clienții trebuie să știe, că produsele se vând la reduceri masive! Care este motivul?
În cadrul proiectului au fost realizate lucrări de renovare în 11 saloane care au presupus intervenții precum. Curățarea pereților și realizarea de zugrăveli. Înlocuirea instalației electrice, precablare și buton de panică. Rampe noi destinate gazelor medicale, refacerea grupurilor sanitare și a instalației sanitare.
Dotarea cu echipamente performante a secției de neonatologie
Anual, Maternitatea Polizu îngrijește aproximativ 3.000 de nou-născuți. Dintre care 10-11% sunt prematuri, fiind și cazuri cu greutăți sub 1.200 g. În 2023, cel mai mic prematur care a supraviețuit cântărea doar 540 de grame la naștere.
Supraviețuirea acestor pacienți extrem de vulnerabili depinde în mare măsură de existența echipamentelor medicale adecvate. Care să le susțină funcțiile vitale și să compenseze imaturitatea organelor și sistemelor lor fragile.
CITEȘTE ȘI. LIDL, super oferte de nerefuzat începând de azi. Produsele dispar rapid de pe rafturi, mai ales în aceste zile încinse!
Astfel au fost achiziționate o serie de echipamente performante. Aparat de mixare a soluțiilor parenterale, 20 de kituri balon de resuscitare, hotă cu flux laminar. Aparat de monitorizare-monivent, ecograf, ventilator neonatal, aparat de radiologie mobil și un monitor transcutanat.
Toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără susținerea constantă a partenerilor noștri. Mulțumim companiilor: Global Records, Lidl România. OMV Petrom,DB Schenker,Alpha Bank, Premium Sell, Gica Import Export. Ariston, Booklet, Oriflame, BCR, Mindit, Michelin. DP World, Asociația Studenților la Construcții din București- 2006.
CITEȘTE ȘI. O zonă de recreere va fi deschisă de curând. Investiția va fi făcută pe mulți, mulți bani europeni!
Redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, vitală pentru maternități și secțiile de pediatrie. Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități și programe integrate pentru susținerea sănătății mamei și copilului. Salvați Copiii lansează un apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală. Dotarea cu echipamente performante a maternităților și a spitalelor și secțiilor de pediatrie.
CITEȘTE ȘI: Holcim România ajută pădurile din România! Un proiect în care s-au plantat 40.000 de puieți! Acesta continuă!
Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit către administrația financiară de care aparțin cu domiciliul. Termen limită – 26 mai 2025. Formularul recompletat cu datele organizației se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.