Mielul îți trage clapa de Paște. Țeapa la 10 lei, per kilogram. Cât costă mielul la LIDL. Îl comanzi simplu, prin aplicație. Cât costă mielul la LIDL cu o săptămână înainte de Paște. Anul acesta, retailerul le oferă pentru prima dată posibilitatea clienților de a comanda un miel întreg prin aplicație.
Prețul mielului în magazinele LIDL este de 44,90 de lei kilogramul. Românii au posibilitatea de a comanda un miel întreg cu cap și organe direct din aplicația LIDL Plus. Acesta poate fi ridicat din magazine în perioada 14-17 aprilie.
Citește și Ministrul Muncii, anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru toţi pensionarii: „Este dificil de mărit în acest an”
Până duminică, 13 aprilie, românii pot cumpăra organe de miel cu 2,29 de lei suta de grame. De asemenea, cei care preferă să cumpere drobul de miel, pot profita zilele acestea de oferta de la LIDL. Un kilogram de drob costă 39,99 de lei.
Prapurul de porc pentru drob costă 3,99 de lei. De asemenea, există și posibilitatea de a cumpăra un sfert de miel la un preț mega avantajos prin aplicația LIDL PLUS.
”Capcana” pe care o ascunde carnea de miel vândută cu 10 lei kilogramul. ANSVA avertizează!
Odată cu apropierea Paștelui, pe internet au apărut așa-zise oferte de carne de miel vândută cu 10-12 lei kilogramul ”în viu”. În legătură cu astfel de ”oferte”, ANSVSA transmite un avertisment: poate fi vorba despre animale suspecte de boli, de care crescătorii clandestini vor să scape. Prin urmare, nu se recomandă sub nicio formă să cădem în capcana reprezentată de aceste ”oferte”.
Și fermierii autorizați ne avertizează să fim foarte atenți când vine vorba despre carnea de miel scoasă la vânzare cu prețuri suspect de mici. Prețul de 10-12 lei kilogramul nu acoperă nici măcar costurile de creștere, deci poate fi vorba despre animale hrănite prost, cu procent mic de carne în carcasă, sau suspecte de boli, notează stirileprotv.
Pe de altă parte, amenințarea pestei micilor rumegătoare, care planează și asupra fermierilor cu acte în regulă, a scăzut prețul carcasei de miel în târguri și piețe cu 3-4 lei față de acum o lună, astfel că prețurile sunt chiar mai mici decât cele de anul trecut.
CITEȘTE ȘI. Un spital de STAT face analize GRATUITE pentru toată lumea. Iată cum puteți face programările
Astfel, de la 37-42 de lei kilogramul la începutul lui martie, prețurile au scăzut la 29-36 de lei.
Din cauza îmbolnăvirilor cu pesta micilor rumegătoare, România nu mai poate exporta miei vii în Uniunea Europeană Două transporturi cu mii de capete au fost oprite în Constanța, iar de atunci mai multe focare suspecte au fost confirmate.
”Cel mai recent focar, descoperit în luna martie. Verificăm aceste anunțuri și cu alte instituții, dar nu este un preț credibil”, spune vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu, despre anunțurile prin care carnea de miel se vinde cu mult sub aceste prețuri.
CITEȘTE ȘI. Roadele munților Făgăraș ajung în borcanele a 40 de producători locali. Deliciile cu toate gusturile umane sunt la mare căutare în toată România
În același context, ANSVSA reamintește că sacrificarea animalelor este permisă doar în puncte autorizate, după avizul medicului, iar carnea poate fi vândută după încă un control.
Când cumpărăm carnea de miel din măcelărie sau magazin mai e un avantaj. De la sacrificare trec cel puțin 24 de ore, carcasa se răcește la cel mult 4 grade, iar lanțul de frig nu este întrerupt până când carnea ajunge la raft.
CITEȘTE ȘI. Un aparat pe care mulți îl au în case, are un consum de energie foarte mare!
Dacă animalul e tăiat în câmp, iar carnea este pusă imediat în sac de plastic la suprafață apar mâzga și mucegaiul, iar bacteriile termosensibile se înmulțesc enorm în cele câteva zeci de minute, până clientul ajunge la destinație.
Carnea de miel trebuie să poarte obligatoriu o ștampilă roșie ovală, cu numele abatorului și data sacrificării.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.