Insula din America unde se întâmplă totul ca în Rusia. A făcut parte dintr-o campanie militară spectaculoasă. Ea este de asemenea una dintre cele mai izolate insule din Alaska și una din puținele locuri din regiune unde influența vechilor coloniști ruși încă se mai simte.
CITEȘTE ȘI. Româncă închisă în Regatul Unit. Femeia a jefuit mai mulți cetățeni străini!
Situată acolo unde se întâlnesc Oceanul Pacific și Marea Bering, insula Unalaska se află mai la vest chiar și decât Hawaii. Condițiile de mediu aici sunt unele dintre cele mai dure, în afară de regiunile polare. Vântul puternic lovește coasta stâncoasă și de multe ori abruptă, iar peisajul este aproape complet lipsit de copaci.

Insulele Aleutine se află în Cercul de Foc al Pacificului, cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe Pământ, iar jumătate dintre cei 70 de vulcani din acest arhipelag, inclusiv vulcanul activ Makushin din Unalaska, au erupt în ultimii 250 de ani. Regiunea este afectată des de cutremure.
CITEȘTE ȘI. Peste 14 kilograme de aur depistate la un român. Aurul de contrabandă a fost confiscat de vameși
„Leagănul furtunilor” este una dintre binemeritatele porecle folosite de localnici pentru insulele Aleutine. Din cauza curenților de aer puternici generați în apele învecinate, aici se formează furtuni ciclonice, vânturi puternice cu forța unui uragan, ploi abundente și ceață densă, având un impact considerabil asupra climei care afectează o mare parte din Canada și SUA continentală.
CITEȘTE ȘI: O educatoare culturistă rupe OnlyFans-ul pentru adulți. Mare scandal în rândul colegilor, iar părinții o susțin în învățământ

Astăzi, în jur de 4.200 de oameni locuiesc în Unalaska, inclusiv pescari și băștinași aleutini, cunoscuți și sub denumirea de unangax. Ei au trăit pe aceste insule și în unele părți din Peninsula Alaska timp de cel puțin 9.000 de ani. În ultimele secole, însă, populația aleutinilor s-a prăbușit din cauza bolilor și a degradării culturii lor tradiționale din cauza colonialismului. Astăzi mai sunt doar în jur de 2.000 de aleutini în Alaska și insulele adiacente.
CITEȘTE ȘI. Șocant dar adevărat. O femeie declarată moartă de aproape 10 ani se bate cu pumnii în piept pentru a dovedi că trăiește
Înainte de americani, un alt grup foarte diferit de oameni a migrat dincolo de ceea ce se numește astăzi Strâmtoarea Bering: rușii. După ce exploratorul danez Vitus Bering și colegul său rus Alexei Cirikov au devenit unii dintre primii europeni care au explorat insulele Aleutine în 1741, valuri succesive de negustori de blănuri din Rusia au invadat arhipelagul, acolo unde vânau vidre de mare și foci.
Papa Francisc se întoarce la Vatican după ce a stat 5 săptămâni în spital. Medicii se așteaptă la o recuperare îndelungată
După ce au ridicat o așezare pe insula Unalaska în 1759, arhipelagul a devenit oficial o colonie a Imperiului Rus spre finalul secolului al XVIII-lea. Mulți dintre locuitorii din prezent ai insulei au nume de familie rusești. Misionarii din partea Bisericii Ortodoxe Ruse i-au urmat pe vânătorii și negustorii ruși până în regiune, acolo unde au construit mici lăcașuri de cult și i-au convertit pe băștinași la religia ortodoxă. Continuarea o găsiți AICI.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.