Ce îți transmite pisicuța ta? Iată că, unele manifestări ale felinelor, ne transmit un mesaj. Fericire, supărare sau senzația de foame, toate prin simple manifestări. Pisicile, o companie drăguță pentru oameni. Mulți le consideră copiii lor. Unele feline se atașează de stăpâni, fac orice să fie preferatele lor, indiferent de ce este în jur. De la mângâiatul de piciorul stăpânului, până la a se cățăra pur și simplu pe acesta, comportamentul mâțelor este o enigmă pentru om.
Pisica se manifestă în unele situații este prin mișcări de coadă, care pot fi extrem de variate și fiecare tip de mișcare are semnificația ei. De ce dă pisica din coadă depinde deci de modul în care coada se mișcă.
Ce îți transmite pisicuța ta? Iată că, unele manifestări ale felinelor, ne transmit un mesaj. Fericire, supărare sau senzația de foame, toate prin simple manifestări
Pisica dă din coadă atunci când este intrigată de ceva, caz în care mișcările vor fi de regulă din vârful cozii, acesta fiind deseori și un semn de precauție.
Totodată, e caracteristic comportamentului pisicilor să te întâmpine dând din coadă, dacă felină te cunoaște și îi ești cineva drag.
CITEȘTE ȘI: Al cincilea gust experimentat și în bucătăria românească. Dar ce este de fapt umami?
Mișcarea cozii nu e deloc asemănătoare cu datul din coadă al câinilor, ci de multe ori vorbim de o codiță verticală și ușor unduită, care adesea se înfășoară pe picioarele aparținătorilor.
Un semn clar de frică din partea pisicii poate fi observat atunci când coada e perfect verticală și înfoiată, iar pisica este încordată și își încovoaie coloana.
În ciuda faptului că pisicile se descurcă de minune în a-și ascunde frica, uneori coada poate trăda momentele în care felina are nevoie de ajutor, căci are dureri.
CITEȘTE ȘI: MENTORII au ajuns în Argeș. Dezvăluiri incendiare ale vedetelor venite în exclusivitate la Pitești. VIDEO
Dacă pisica are o stare de sănătate precară și o vezi dând nervos din coadă fără motiv. E foarte probabil să aibă dureri care o deranjează. Acesta este un semn că trebuie să mergi cu ea la un veterinar pentru a stabili cauza suferinței animăluțului. De asemenea, este important să urmezi cu strictețe tratamentul recomandat de medic pentru afecțiunea în cauză.
E fără îndoială momentul să îi lași puțin spațiu pisicii tale dacă observi că are coada înfoiată și băgată între picioarele din spate. Acesta e deseori ultimul avertisment al pisicii, înainte ca ea să atace obiectul sau ființa care o amenință.
CITEȘTE ȘI: Aprilie 2025, luna care vine cu câștiguri pentru anumite zodii. Nativii însă trebuie să fie atenți la anumite aspecte. Care este zodia cea mai norocoasă?
Un lucru mai puțin cunoscut de deținătorii de pisici este faptul că pisica adultă nu obișnuiește să miaune pentru a comunica cu alte pisici. Când sunt pui, felinele miaună la pisica mamă pentru a comunica anumite nevoi. Pe măsură ce cresc, mieunatul nu mai este necesar.
Astfel, mieunatul pisicii la vârsta adultă este un “favor” pe care pisica îl face stăpânului, pentru a comunică.
Așadar, pisicuțele care ne țin companie, ne dau unele mesaje cu ce iubesc și ce urăsc, iar noi, trebuie să știm ce ne transmit micile feline.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.