Aviz celor care îşi construiesc o casă. A apărut o nouă metodă „curentul electric”. Este important ca proprietarii să se asigure că muncitorii pe care îi aleg pot duce la bun sfârșit promisiunile. Sunt escroci care profită de naivitatea victimelor, încasează banii pentru lucrare şi dispar. A păţit-o un cuplu din Ilfov care numără acum o pagubă de 11.000 de euro.
CITEȘTE ȘI. S-a schimbat legea! Președintele Bolojan ia o decizie drastică. Nu mai au cum să fugă de actul justiției!
Escrocul i-a abordat pe păgubiţi în momentul în care cuplul a cumpărat terenul de la marginea Capitalei. S-a dat drept patronul unei firme de construcţii. „I-am dat banii pentru apă și canal, i-am dat banii pentru electricitate. Ulterior ne-a făcut o listă de cheltuieli care ar implica ridicarea gardului și ne-a cerut sume repetitive”, a povestit păgubita.
În schimbul sumei de 11.000 de euro, așa-zisul „meseriaș” ar fi trebuit să construiască un gard de jur împrejurul acestei proprietăți, dar și să racordeze casa la rețeaua electrică. În realitate, niciuna dintre aceste lucrări nu a avut loc.
CITEȘTE ȘI. Cum arată interiorul Cazinoului din Constanța, proaspăt renovat cu 200 de milioane de lei. Farmecul istoric s-a păstrat
Ca să nu dea de bănuit, aşa zisul meseriaş a bifat câteva zile de lucrări. Brusc, n-a mai apărut. Motivele invocate erau diverse – vremea ori câte o urgență la o altă lucrare aflată la distanță de zeci de kilometri.
„Am calculat toate sumele pe care le-am investit în cheltuieli plus mână de lucru și am rămas cu o pagubă de aproximativ 8.000 de euro”, a adăugat victima.
CITEȘTE ȘI. ANPC a retras temporar proiectul prin care obligă toți operatorii economici din România să afișeze și adaosul comercial
Când au văzut că nu mai dau de individ, oamenii au început să întrebe în localitate despre el. Aşa au aflat că nu sunt primii naivi care-i cad în plasă. De cel puţin 10 ani s-ar ocupa cu astfel de înşelăciuni, spun oamenii din zonă. După ce încasa banii de la victime, fugea din ţară.
„Firma pe care dumnealui ne-a făcut contractul pentru lucrările de apă canal are cod CAEN de restaurant”, a spus femeia. Contactat de reporterii Observator, individul nu recunoaşte acuzaţiile.
CITEȘTE ȘI. Produse locale versus produse chinezești, faza pe haine. De ce cumpără românii „Made in China” deși se plâng de calitate
„Am discutat cu dânsul, confirmase parțial o dată de întâlnire, iar cu câteva zile înainte, a fost foarte agresiv și nu mi-a mai răspuns. Dacă domnul va dori să rezolve amiabil, când va fi chemat la audieri există șansa să restituie din bani. Dacă nu, vom continua cu plângerea penală”, a precizat avocata cuplului.
Astfel de țepe sunt tot mai dese, spun polițiștii. Ca să ne ferim de escrocherii de acest tip, e obligatoriu să verificăm muncitorii pe care îi angajăm. Plus, să cerem facturi pentru banii pe care îi plătim.
sursa – observatornews.ro
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.