ATENȚIE! Cele mai comune medicamente fără rețetă pot duce la DEMENȚĂ. De ce nimeni nu vorbește despre asta? Medicamentele pe care milioane de oameni le cumpără fără rețetă de la farmacie pot crește riscul de demență. Unele studii sugerează că antihistaminicele, utilizate în mod obișnuit pentru febra fânului, sunt legate de riscul crescut de demență.
Dr. Anthony L Komaroff, un medic de familie cu experiență și redactor-șef al Harvard Health Letter, a spus că, deși riscul era doar teoretic, acesta l-a determinat să se gândească de două ori înainte de a lua astfel de medicamente.
ATENȚIE! Cele mai comune medicamente fără rețetă pot duce la DEMENȚĂ. De ce nimeni nu vorbește despre asta?
Expertul Universității Harvard i-a avertizat pe cei cu alergii să ia în considerare alternative la antihistaminice. În urma cercetărilor care leagă medicamentul popular de un risc crescut de demență, scriu cei de la dailymail.co.uk.
„Întreb dacă există și alte medicamente care ar putea să-mi amelioreze simptomele, fără riscul teoretic de declin cognitiv. De asemenea, folosesc cea mai mică doză posibilă pentru a obține ameliorarea simptomelor.
CITEȘTE ȘI: Ready, steady, go! Începe ediția din 2025 a laboratorului de scenaristică. Write a Screenplay For…
Avertismentul vine cu doar câteva săptămâni înainte ca Regatul Unit să intre în sezonul febrei fânului – care începe de la sfârșitul lunii martie și durează până în septembrie.
Aproximativ unul din patru britanici – aproximativ 16 milioane de oameni – suferă de febra fânului și mulți apelează la tablete și spray-uri antihistaminice pentru ameliorare.
Dr. Komaroff a spus că riscul teoretic prezentat de antihistaminice este legat de modul în care acţionează pentru a împiedica alergiile să provoace simptome precum strănutul, tusea şi mâncărimea ochilor.
CITEȘTE ȘI: Elon Musk a recunoscut o „greșeală” guvernamentală. Fondurile pentru prevenirea Ebola, anulate accidental
Cercetătorii au efectuat un studiu major retrospectiv folosind date din Baza de date națională de cercetare a asigurărilor de sănătate din Taiwan din 2011 până în 2017.
Acesta a inclus peste 700.000 de pacienți cu febră alergică a fânului de debut recent. Au fost împărțiți în grupuri – cei care nu au luat antihistaminice și cei care au luat. După ce au făcut ajustări pentru condițiile medicale preexistente, cercetătorii au descoperit că a existat o creștere dependentă de doză a riscului de demență.
Medicamentele împotriva febrei fânului nu sunt singurele medicamente antialergice luate în mod obișnuit. Alte exemple includ unele medicamente pentru somn, cele care tratează incontinența urinară, greața, tensiunea musculară și boala Parkinson.
CITEȘTE ȘI: Criza politică se adâncește în Bulgaria. Curtea Constituțională a decis renumărarea voturilor de la alegerile anticipate
În decembrie, un studiu britanic pe mai mult de un milion de oameni a descoperit că administrarea de antialergice a fost asociată cu un risc crescut cu 18% de diagnosticare a demenței.
Bărbații erau puțin mai vulnerabili – riscul lor crescut a fost de 22%, în comparație cu femeile de 16%, mai scriu cei de la dailymail.co.uk.
Demența are o varietate de cauze, două dintre cele mai frecvente fiind boala Alzheimer și un flux sanguin redus la creier în urma unui accident vascular cerebral, cunoscut sub numele de demență vasculară.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.