Amenzi de până la 12.000 lei. Românii trebuie să țină cont de această reglementare! Guvernul propune ca locatarii care dau muzica prea tare sau folosesc bormașina la ore nepotrivite să primească amenzi de până la 12.000 de lei. Cine nu va avea bani să plătească ar putea fi obligat să facă muncă în folosul comunității.
Proiectul de lege a fost votat în primă fază anul trecut, dar a fost pus din nou pe masa dezbaterilor, cu modificări importante față de forma actuală a legii.
Amenzi de până la 12.000 lei. Românii trebuie să țină cont de această reglementare!
Ministrul Finanţelor anunță că se pregătesc măsuri pentru protejarea industriei auto din România. Deocamdată doar consultări
Una dintre cele mai semnificative schimbări vizează extinderea sferei de aplicare a sancțiunilor privind tulburarea ordinii și liniștii publice. În special prin muzică la volum ridicat sau petreceri private. Dacă în prezent legea se aplică doar în mediul urban, noul text prevede sancțiuni și în mediul rural.
De asemenea, este extins intervalul de timp în care faptele repetate sunt sancționabile. Dacă în prezent tulburarea liniștii este considerată recidivă doar dacă se repetă în 24 de ore, noul proiect extinde acest termen la 72 de ore.
CITEȘTE ȘI. Tâlhari la drumul mare! O grupare acționa pe străzile din oraș. Abordau o metodă nouă!
Astfel, persoanele care își deranjează vecinii prin zgomot între orele 20:00 și 08:00 sau în intervalul de liniște de la prânz (13:00–14:00) riscă o amendă între 1.000 și 2.000 de lei-față de maximum 1.500 de lei, cât este prevăzut acum.
Dacă fapta se repetă în următoarele 72 de ore, amenda poate ajunge la 6.000 de lei, pentru organizarea de petreceri private. În caz de recidivă a treia, în același interval, contravenientul poate fi sancționat cu o amendă de până la 12.000 de lei.
CITEȘTE ȘI: Românii au început să dea buluc la PECO. Cât plătesc șoferii acum pentru „un plin”, după ce benzina și motorina s-au ieftinit în România
În plus, proiectul prevede că cei care nu au posibilitatea de a achita sancțiunile vor fi obligați să presteze muncă în folosul comunității.
Pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie să fie votat de Camera Deputaților, care este forul decizional în acest caz.
Sursa: antena3.ro.
Urmărește știrile Guvernatorul și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.